Hvorfor tungsten dartpiler og ikke messing

by Harald on July 30, 2013

in Innlegg

Mange kan vel undres over hvorfor en skal gå til anskaffelse av Tungsten piler kontra messing piler. Da tungsten dartpiler er mange ganger prisen i forhold til messing.

I dette innlegget skal vi komme med en grei forklaring til det.
Messing piler er ment for spillere som ønsker og prøve darts, kanskje en har tenkt å teste spillet før en bestemmer seg. Messing pilene kommer som i tungsten dartpiler i en rekke forskjellige vekt klasser normalen er 18 – 26 gram. Så hva er forskjellen tenker en?
Vel messing pilene har veldig lik utførelse uansett hvilken produsent du kjøper dem av.
Er det Unicorn, Harrows, Bull’s Darts stammer de fleste fra samme fabrikk.
Minuset med messing piler er at grepet blir fort slitt kontra tungsten da materialet ikke tåler samme mengde juling, men gleden kan være den samme helt til du begynner å gruppere pilene i tavlen. Da kan frustrasjonen komme.

Tungsten piler er produsert under strengere kontroller og du kan få avvik som lite som 0,01gram pr pil i ett dartsett. Dette er noe messing piler ikke garanterer, da de er ment som begynner darts. I tillegg så benytter alle profilerte dartspillere i verden tungsten darts, det i seg selv er en grunn.

Nedenfor ser du ett eksempel på ett bilde tatt av 2 forskjellige piler på samme avstand.
Som du ser er det stor forskjell på tønnene messing / tungsten. I tillegg er tungsten pilen mindre. dartsimageSå hvorfor velge en tungsten darts.
– Lengre levetid.
– Bedre grep
– lettere å gruppere i tavlen
– Mindre tykkelse
– Bedre balanse i pilen


Leave a Comment

Previous post:

Next post: