Kaste Teknikk

March 27, 2012

Det er utrolig mange måter å kaste en dart pil på, men her noterer jeg noen hovedfaktorer som er veldig vesentlige om du vil forbedre ditt spill.
Som alle vet så bruker vi kun armen for å kaste en dart pil for å nå målet. Her har jeg tatt for meg noen deler som kan være nyttige tips.

Skulderen: er den eneste delen av armen som står i ro, og skulle du bevege kroppen din under kasting så er dette veldig galt, da du vil endre mønsteret på hvor pilen flyr, hold kroppen i ro og skulderen vil være i ro.

Albuen: når du trekker dartpilen tilbake før kast står albuen i ro, men med en gang du skal til å kaste så vil albuen bevege seg noe oppover. Dette er meget interessant da du sikkert har hørt at albuen også skal være i ro. La meg gå innpå forskjellen på en albu som er i ro og en albu som er i bevegelse oppover ved et kast. Holder du albuen i ro så må du slippe dartpilen mye før enn en som lar armen flyte slik at albuen går noe opp, du vil derfor bremse kastet og ikke få en jevn flyt i luften på dartpilen, ha derfor ikke albuen i ro da det ødelegger for flotte kast.

Håndleddet: er et vanskelig tema da her finnes det mange måter å slippe på, profesjonelle spillere har ofte ett lite ekstra ”vri” akkurat som om du skulle piske en pisk, dette gjør at dartpilen akselerer noe kjappere, men det gjør ofte at resten av kaste teknikken kan gå noe tregere. Faren med en vri i håndleddet er en ting: Det må kontrolleres, samt at du har enda en kilde til feil, mens de fleste proffer og eksperter bruker denne teknikken så vil jeg ikke anbefale dette til nye spillere, prøv heller og få en fin flyt på dine kast og øv inn en viss rutine, deretter kan du utforske etterhvert som du føler at teknikken er i orden.

Fasene i selve kastet  Sikte: Sett øynene dartpilen og målet du vil treffe på lik linje. Fokuser på målet, ikke på dartpilen, eller elementer som måtte forstyrre rundt deg. Bruk sikte punkt på dartskiven om det hjelper, men sikt alltid, det er ikke alle nybegynnere som sikter, men det er et Must fra kast 1. så gjør deg selv en tjeneste sikt sikt sikt.
 
Når du trekker pilen bakover for å kaste: mange nybegynner føler de mister kontrollen når de skal lade opp for et kast, det er ikke nødvendig å gjøre det for fort, ta deg litt tid, til slutt vil det hele være helt normalt. Hvor langt du flytter armen tilbake vil være individuelt fra spiller til spiller, jo lenger du klarer jo bedre såfremt det er komfortabelt dette er noe en selv må finne ut over. 99 % av alle dartspillere må flytte armen tilbake for å kaste og kun 1 prosent klarer seg uten så dette er helt normalt.
 
Akselrasjon: dette er ikke så avgjørende som mann skulle tro, Gjør det naturlig og ikke gjør det for fort eller med for mye kraft. Gjør det lett og komfortabelt og før armen igjennom hele veien. (Kroppen må være i ro). Skulle du ha vri på håndledet husk å gjennomfør med hele hånden slik at hele armen blir strekt ut.

Hvor skal du slippe pilen??
Dette kommer helt naturlig så her er det bare å kaste, skulle du ha problemer med å slippe pilen må du se om du gjør noen feil, ikke heve albuen etc. har du en vri i håndledet som ikke blir gjennomført osv. Når  dartpilen er kastet hold armen utstrekt mot det målet du siktet på for et øyeblikk før du tar den ned, da får du et flott kast og du vil få en bedre og bedre følelse med kastet etter hvert.

Nedenfor finner du noen bilder som forklarer teksten:

Armen ved kasting av dartpil:

Ha en fortreffelig dartaften, kom gjerne med innspill til teksten om det er forbedringer osv. All tips mottas med takk.

Deler av tekst er hentet fra The Dart Thrower

Leave a Comment