Gode råd om elektronisk Darts

March 27, 2012


Elektroniske dartskiver er igjennem de seneste par år blitt mer og mer populære. Det finnes mange fordeler ved å velge elektroniske dartskiver frem for en tradisjonell dartskive.

På elektroiske skiver spilles det med plastspisser istede for tradsjonelle dartpiler som har stål spiss. Plastspisser skåner vegg og gulv, og er en perfekt start for barn og nybegynnere. Du slipper da å bekymre deg for inventaret. I tilegg så har elektroniske dartskiver en mengde innebygde spill, deretter så holder dem også styr på hva som scores når en spiller. Der er kun en knapp en skal trykke på når en har kastet 3 piler.

Her følger noen gode råd når det gjelder elektronisk dart.

  1. Det er viktig at e-skiven henger presist, da spissene trenger å treffe perfekt for å sette seg i skiven når man spiller dart.
  2. Kast med liten makt. Mange tror at jo hardere du kaster jo bedre setter pilen seg i dartskiven, dette er ikke tilfelle når det gjelder el-dart, et svakere kast har mye større sannsynlighet til å sitte enn et kast med mye makt. Føl deg frem og se selv.
  3. Velg den riktige type spiss / softtip til din dartskive. Det kan godt lønne seg å prøve en del forskjellige plast spisser. Det er ikke alle e-skivene som passer like bra til alle typer softtips som er på markedet i dag.
  1. Husk å rense dartskiven. Det er viktig at man med gjevne mellomrom tar en pause fra spillet og får renset skiven for brekte spisser.
  2. Skift softtips / spisser en gang for mye enn en gang for lite. Så snart spissen er bøyet er det stort sett umulig å rette den, slik at den blir så god som ny. Det er også letter å få utsprett med bøyde plast spisser, slik at de ikke sitter like godt. (”bouncer”)


Leave a Comment