Bakstykker

March 27, 2012

Bakstykker blir produsert i en rekke forskjellige varianter og materialer.
De kommer i forskjellige lengder, ekstra lang, lang, medium, kort, ekstra kort, de som blir mest brukt er Medium og korte bakstykker.


Nylon Bakstykker:


Nylon bakstykker er rimelige bakstykker, dette er bakstykker som koster noen kroner pr stk ettersom hvilken pakke en kjøper. De er ofte tilsalgs i økonomi pakker for kr 35 og oppover, noen butikker selger hele poser med flere 100 stk. Nylon bakstykker tåler ikke all verden, men de er enkle å skifte ut og bøyes ikke, men knekker tverdt av. I enkelte tilfeller kan det være vanskelig å få ut restene fra dartpilen om bakstykkene knekker, men det finnes verktøy for å skru dem ut av dartpilen om dette skulle skje. Slikt verktøy kan du se her:
Fordelen med nylon bakstykker, de er lette, enkle å skifte om det skulle gå galt i tilegg veldig billige altarnativ.


Aluminiums Bakstykker:

Ovenfor ser du ett utvalg av forskjellige Aluminiums Bakstykker. Disse Bakstykkene er noe dyrere enn nylon, men varar også lengre.
Du vil ikke møte problemet med at bakstykkene knekker når du benytter aluminium. Det hender de bøyes om en får utsprett på dartskiven og detter i golvet, da er det meget vannskelig å få bøyd dem tilbake til sin gamle form.
Aluminiums Bakstykker er tyngre enn nylon, noe som kan føre til problemer når en skal fin juster pilen med det tilbehøret som er.

Roterende Bakstykker:


Roterende bakstykker kommer i både nylon og i Aluminium, fordelen med roterende bakstykker er at du skåner flights’en på dartpilen.
Treffer pilen flights’en så roterer den slik at pilen går inn i dartskiven og ikke fester seg i flightsen eller havner på gulvet.
Disse bakstykkene koster rundt det samme som aluminiums bakstykkene, kanskje noen kroner dyrer. Vår erfaring er at når en benytter roterende bakstykkers så  sparer en noen kroner om en spiller mye darts.

Titanium Bakstykker:

Titanium Bakstykker er det nyeste innen bakstykker og disse har en mye hardere overflate enn aluminium. Bakstykkene bøyes ikke så lett, men er også det dyreste en finner på markedet i dag.  Prisen på en pakke med 3 stk koster like mye som et ok sett med dartpiler. Igjen så er det noe som du kan ha lenge før de må byttes ut.

 


Leave a Comment